Siria intentioneaza sa importe indata 600 mii tone orz furajer

Guvernul Siriei intentioneaza sa achizitioneze din pietele externe 600 mii tone orz furajer, anunta Guvernul tarii. Agentia nationala pentru alimente /GOF/, in conditii de conflict tensionat intern politic s-a dovedit neputincioasa sa achizitioneze cantitati destul de mari de cereale din piata interna. In regiunile tarii, producatoare traditionale de orz, continua bataliile cele mai dure intre fortele guvernamentale si rebelii. In aceasta situatie GOF a rugat guvernul sa accelereze procesul de import de o asemenea cantitate de orz.

 

Comerciantii internationali sunt foarte sceptici in ceea ce priveste posibilitatea ca Damasc sa importe un lot de orz de asemenea cantitate. Siria se afla in regim de sanctiuni internationale, ceea ce ingreuneaza procesul de achitare cu parteneri internationala. In ciuda faptului ca importul de alimente in tara nu este interzis, comerciantii si companiile de transport, nu doresc sa se puna in pericol de sanctiuni. Spre momentul de fata se negociaza pentru livrarea de loturi de orz, cantitati reduse de exportatori mici, care sunt evaluate ca incompetenti in aceste proceduri.

 

In luna mai a esuat o licitatie pentru import de 150 mii tone orz in tara.

 

Cel mai probabil, Siria ca gasi un furnizor de volume relativ de mari de orz, dar pretul categoric va depasi preturile pe piata. La realizarea unei asemenea afaceri, preturile pe piete iminent vor creste chiar in ajunul culegerii noii recolte.