Ultimele licitatii pe plan mondial

 

Morarii din Indonezia au achizitionat 45 000 tone grau de primavara din Canada la pret de 365 USD/tona in conditii C&F. Livrarea se va realiza in perioada iulie – august. Majoritatea morarilor din Indonezia s-au aprovizionat cu grau pana la sfarsitul lui iulie. Acum se fac achizitii pentru luna august, dar campania este destul de nesigura. Se asteapta incheierea de contracte pentru inca 250 000 tone de grau cu livrare in august.

 

Cumparatorii din Asia au trecut la achizitii de porumb din Africa de Sud, pe parcursul zilelor trecute au achizitionat deja mai mult de 200 000 tone. Acest lucru se intampla pe fondul rezervelor in scadere de porumb in SUA si problemelor logistice din Brazilia.

 

Taiwan a achizitionat porumb din America de Sud la pret de 302 – 305 USD/tona, conditii C&F.

 

Japonia a achizitionat cel putin 150 000 tone de porumb sud-african. Pe parcursul zilelor trecute, porumbul din SUA se ofera in Japonia, in conditii C&F la pret de 325 USD/tona, ceea ce este mai mult fata de porumbul din Africa de Sud, America de Sud si Ucraina.

 

La data de 15.05., morari din Coreea de Sud au achizitionat 70 000 tone de grau australian la pret de 333 – 338 USD/tona in conditii FOB si livrare in perioada iulie - august.

 

Conform informatiilor de la operatori pe piata, in cel mai scurt timp in SUA va fi importata soia din America de Sud pentru a se completa rezervele. Soia va fi livrata din Paraguay si Brazilia.

 

La data de 14.05. Iordania a realizat o licitatie pentru achizitia de 150 000 tone de grau de morarit cu provenienta aleatorie. Din cauza preturilor mai mari nu s-a incheiat un contract de achizitie.