China a redus importul de soia in luna martie din cauza problemelor logistice in Brazilia

 

In luna martie 2013, China si-a redus importul de soia, in comparatie cu luna martie 2012, drept urmare a problemelor logistice din partea Braziliei.

 

Importul de soia in martie a atins 3,84 mil. tone, ceea ce este cu 21% mai putin fata de martie anul trecut. Pe parcursul primului trimestru al anului 2013, importul de soia in China a scazut cu 13% , atingand 11,49 mil. tone.

 

Intarzierea cu incarcarea navelor comerciale in porturile braziliene este cu cca. sase saptamani. Cozile de camioane in fata portului Santos au lungimea de cca. 7 km.

 

Importul de soia in China in luna aprilie ar putea fi 4,2 mil. tone fiind de 4,89 mil. tone anul trecut.

 

Rezervele de ulei in Malaysia in luna martie au scazut cu cel mai mare ritm pentru ultimii doi ani, atingand un nivel minim de sapte luni. In luna martie exportul a crescut pentru prima data din ultimele cinci luni.

 

Conform datelor Malaysian Palm Oil Board, rezervele din martie de ulei de palmier au scazut cu 11% atingand 2,17 mil. tone fata de 2,44 mil. tone in luna februarie.

 

Productia de ulei de palmier in Malaysia creste cu 2,2% atingand 1,33 mil. tone, iar exportul creste cu 10% atingand 1,54 mil. tone in martie.

 

Conform datelor Biroului german de Statistica, in Germania in perioada iulie – decembrie 2012, au fost prelucrate 6,3 mil. tone de oleaginoase, acum un an fiind de 5,5 mil. tone.

 

Prelucrarea rapitei in perioada respectiva a fost de 4,5 mil. tone fiind de 3,8 mil. tone acum un an. Prelucrarea altor culturi de oleaginoase a fost de 1,9 mil. tone (1,7).